Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2006 klipp>Takk til to damer
Takk til to damer

2008-12-03

Nye menighetsråd overtok fra nyttår, og de forrige sluttet. Noen hadde vært medlemmer i fire år, andre i åtte år eller lengre. Der var mange dyktige og positive folk som har gjort en god jobb. Takk til dere alle.
Når jeg likevel trekker spesielt fram to medlemmer, så er det dels at jeg har dem på samme bildet, men enda mer fordi de har utmerket seg på mange måter. Blant annet så har de begge vært ledere av Meløy kirkelige fellesråd.
Liv Strømslid har vært med i Glomfjord menighetsråd i en eller annen form helt siden slutten av 70 årene. I ca 14 år har hun vært leder i menighetsrådet og også sittet i Fellesrådet. Hver gang jeg var på møte i Kirkelig Fellesråd, ble jeg imponert over Liv Strømslid. Hun hadde alltid satt seg nøye inn i sakspapirene. Detaljer som andre overser, ser hun. Og tall forstår hun bedre enn noen annen. Det var ikke lett å lure Liv Strømslid i en regnskapssak. Og budsjettet skulle holdes. Hun var en stor resurs å ha med både i menighetsråd og fellesråd. Og han sparte seg selv aldri. Hun sto på trofast i år etter år. Takk til deg for din store innsats i alle disse årene.
Liv fylte 75 år 1. mars, vi gratulerer og håper at hun får mange gode år der vi fortsatt får se henne i kirken.
Gudveig Haugland har også vært med i mange år både som leder av Fore og Meløy menighetsråd og Meløy fellesråd, og hun har sittet i uendelig mange komiteer og utvalg. Gudveig utmerker seg med en sjelden klar hjerne og stor evner til å organisere og få ting gjort. Hun har en stor nådegave i dette å lede. Hun har vært av uvurderlig hjelp i menighetsrådet og i organiseringen av alt som skjer både i Fore kirke og på menighetshuset. Gudveig har hatt en finger med i mesteparten, og uten henne hadde aldri soknepresten fått altan til sin 60 årsdag. Hun er kreativ og oppfinsom og samvittighetsfull. I overgangen mellom det gamle og det nye menighetsrådet kom Gudveig med en lang liste over ting en måtte passe på og følge opp. Dette er første gang jeg har opplevd som prest, og var til uvurderlig hjelp for det nye menighetsrådet. Takk for kjempeinnsats, Gudveig.

Olav Jakob Tveit.