Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2008 klipp>Renovering av Fore kirke
Renovering av Fore kirke

2008-02-19

Siden arbeidet med kirken ble påbegynt høsten 2007 har følgende arbeider blitt utføret:
Utvendig:
I den eldste delen fra 1909 er det lagt isolasjon inne i reisverket. Det ytre panelet ble fjernet og tomrommet fylt med isolasjon.
Utenpå er det lagt plater og vindsperre.
De delene som ble bygd i 1932 ble ytterveggen rensket helt til den stående planken. Det ble så lagt lekter og veggen isolert. Etterpå ble det lagt på plater og vindsperre.
Tilbyggene som ble bygd i 1967 var isolert slik at det nå bare ble lagt på plater og vindsperre.
Alle storvinduene er nå skiftet ut og mye av kledningen er lagt på veggene.
De fire vinduene som var blendet, to mot elva og to mot veien er nå satt i igjen. (se bilde)
Dette gjør at kirken er blitt betydelig lysere innvendig
Det gjøres nå klart for nye takrenner med knekter for ”steinfangere”.
Det viser seg at det har vært lite råte i veggene. Vi var plaget med lekkasje fra tårnet, men etter at det kom plater og vindsperre på vestveggen ble lekkasjen borte.
Det gjenstår en del arbeid med vestvegg og tårn.
Toalett med inngang fra våpenhuset skal bygges og ny handikapinngang skal lages.
Innvendig:
Det innvendige arbeidet er i hovedsak utført av kirketjeneren Jim Fredriksen med hjelp av Torbjørn Eliassen. I tillegg er det leid inn noe hjelp og i det siste har Svein Olav Johansen fra Halsa deltatt.
Hele taket er nå fuget og malt. Alle veggene i kirken er også ferdig fuget og malt, med unntak av enkelte detaljer. Søylene er ”kledd av” og pusset opp. Vi håper at det meste av malingsarbeidet vil være ferdig i kirkerommet til Påske.
Kirken, som har vært stengt siden nyttår, vil bli åpnet til påsken og holdt åpen til sist i september. Da vil den bli stengt igjen og nytt gulv vil bli lagt. Kirken vil bli åpnet til Jul i år.
Gled dere til en vakker kirke. Nå håper vi at vi slipper å sette inn de gamle benkene. Det er vedtatt at benkene skal skiftes ut til stoler og vi trenger mange gaver for å oppnå menighetens ønske. Vi håper at mange ”kjøper seg en stol” slik at vi slipper å sette inn benkene igjen. Ny stol med salmehylle vil koste ca kr. 2.200,00 og gaven gir rett til skattefradrag. Se bilde av stoltypen til venstre på siden.

Gustav K. Andersen