Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2008 klipp>Kor i all verden!
Kor i all verden!

2008-11-07

Ja, i hvert fall barnekor i hele Meløy kommune! Det er hva vi håper på. På Halsa har det vært drevet barnekor i mange år – likeså i Glomfjord. Og det går veldig flott. Nå er korene godt i gang for høsten og på Halsa er sangerne delt i 2 grupper, 1-3 kl. og 4 kl. og oppover. Til sammen er de omkring 25 entusiastiske sangere som Inger Helle jobber med hver mandag. I Glomfjord er de ca. 60 barnekoristene delt i 3 kor: Minikoret(4-6 år), barnekoret (1-4kl.) og jentekoret (5 kl. og oppover). Marit Danielsen leder de yngste og Berit Rosting leder de 2 eldste korene.
Allerede har alle korene rukket å opptre flere ganger i høst, og spennende oppgaver ligger foran både før og etter jul. I Glomfjord har Kirkeparkens dag blitt en fin kombinasjon av utegrill og lek og deretter konsert med alle barnekorene i kirken. Over 140 tilhørere fikk overvære enn fin lørdags ettermiddag i september. Kirkeparken i Glomfjord er en perle og mange med meg klør etter å ta et dugnadstak for å få den tilbake til sin fordums glans. Det får vi komme tilbake til.
Hurra for alle sangerne og deres foreldre som er med å skape et viktig miljø- og kulturtilbud i kommunen vår. Det vi jobber for nå om dagen er at vi snart skal kunne ønske velkommen til barnekor på Ørnes og på Fore. Det har vært gjort forsøk tidligere, men i dag er det ikke barnekor noen av disse stedene. Vi vet at skolene gjør sitt til at det blir øvd og sunget selv om det ikke er kor. Og det er vi mange som er glade for. Likevel er det ønskelig med et tilbud om barnekor også på disse stedene. Mange foreldre har vært i kontakt med meg eller andre av de ansatte i kirken for å etterspørre nettopp dette tilbudet. Den store utfordringen er å finne økonomiske muligheter til dette viktige arbeidet. I Norge opplever barnekor den største tilveksten av alle kortyper. Her i Meløy med frisk satsing på industri og med mange nyansatte som tar med seg familiene hit og blir Meløyfjerdinger er det stort behov for en satsing på kulturarbeidet. Og her mener vi at barnekorene fyller en viktig funksjon. Vi håper mange vil støtte oss verbalt og økonomisk når dette blir aktuelt. Vær med å ta et tak for kommunen din. Sats på barna. De er neste generasjons voksne og skal gis opplevelser og erfaringer. Her er kirken en viktig medspiller.

Magne Hanssen
Organist og musikkansvarlig