Meny

Ørnes Begravelsesbyrå as
Gammelveien 3
8150 Ørnes

Mail: terjeellen@gmail.com
Telefon: 97020731

Vi står til tjeneste med alt
vedrørende dødsfall og begravelser. 

Hilsen
Terje Isaksen

Søk i sidene våre
Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2013 klipp>Fra prestens skrivebord
Meløy menighetsblad nr 2 - 2013

Fra prestens skrivebord

av Leif Larssen
2013-04-25

Nyåret ble litt annerledes for meg:

I slutten av februar fikk jeg problemer med isjas-smerter og det endte opp med sykemelding.

2. påskedag var jeg tilbake i jobb, og det var en god følelse.

 

Mange av oss vet noe om at god helse ikke er en selvsagt ting. De dagene alt fungerer tenker vi ikke over det. Vi lever, har det bra og kan gjøre stort sett det vi vil, det vi ønsker og det vi makter.

Men så kan det komme dager med sykdom og smerter, dager som plasseres oss på sidelinja, dager som vi ikke hadde regnet med og som utfordrer vår tålmodighet.

Sykdomsdagene får vi alle en dose av, før eller senere.

 

I de fleste tilfeller er det hjelp å få. Diagnose stilles, medisin skrives ut- og man blir bedt om å ta det med ro, og etter en tid er man på bedringens vei og hverdagene normaliseres. Slik som i mitt tilfelle; isjas og rygg plager vet jeg en del om, har hatt det før, og vet litt om hva jeg skal gjøre for å bli bedre, bla. med god behandling kombinert med spaserturer og skigåing i ulendt terreng.

 

I andre tilfeller kan det ikke stilles noen diagnose og man blir gående i uvisse, inn og ut av sykehus, mens nye prøver tas i håp om å finne årsak for å kunne gi en god behandling. Å være syk og redusert uten å ha fått noen eksakt diagnose, er ikke lett. En god del mennesker lever i denne situasjonen.

 

Andre igjen opplever å bli svært alvorlig syk. Man kjemper og håper på bedring, opplever kanskje å få noen perioder som går bedre, før alt forverres og det ender med døden.

 

En mann sa til meg for en stund siden: " Får æ berre beholde helsa, så kan det vær det samme med alt det andre."

 

Å få lov å leve med god helse er ikke selvsagt. Alle de som har opplevd alvorlig og langvarig sykdom vet mye om det.

 

Og så vet vi også at det å være syk over tid, lett kan føre til isolasjon og ensomhet. I vår kirke og våre menigheter har vi en omsorgstjeneste, en diakonal tjeneste, med en hjemmebesøkstjeneste. I Meløy er den organisert i samarbeid med Meløy Frivilligsentral. (Meløy kommune). Denne omsorgstjenesten er et tilbud til deg som trenger et besøk, en å snakke med- uansett om du er syk eller ikke.

 

Derfor: Ta kontakt hvis du trenger besøk!

 

Med ønske om god bedring

Powered by Cornerstone