Meny

Ørnes Begravelsesbyrå as
Gammelveien 3
8150 Ørnes

Mail: terjeellen@gmail.com
Telefon: 97020731

Vi står til tjeneste med alt
vedrørende dødsfall og begravelser. 

Hilsen
Terje Isaksen

Søk i sidene våre
Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2013 klipp>100. årsberetning for Neverdal Normisjonsforening

100. årsberetning for Neverdal Normisjonsforening

Av Kåre Pettersen
2013-07-12

100. årsberetning for Neverdal NormisjonsforeningPer Anton Johansen har tidligere arbeidet for Normisjon, og her er han med ved et kretsårsmøte ved Neverdal skole for mange år siden.

Vår misjonsforening er nok en av de eldste i Meløy, og vi vil gjerne markere dette.  Foreningen ble stiftet i 1913, og navnet var da Eidbukt-Neverdal Santalmisjonsforening.  På et bilde i boken «Gård og grend», bind 2 (side 473) ser vi foreningen samlet på Øybukt Ytre (i dag Eidbukt) i Fondalstuen i 1915 på et møte med 12 kvinner, nemlig Regine Knudsen, Fredheim, Emilie Jensen, Neverdal, Olea Lorentsen, Neverdal, Anna Ringkjøb, Sandå, Ellen Paulsen, Neverdal, Pauline Fondal, Øybukt, Alette Johansen, Neverdal, Ella Halsan, Øybukt, Inga Nilsen, Åmøyhamn, Hjørdis Fondal, Øybukt, Iverine Benjaminsen, Sandå, og Ragna Olsen, Neverdal.

Foreningen er trolig en frukt av en kristen vekkelse som gikk over bygda ved tilreisende evangelister fra 1912. Vekkelsen skriver forstander Hermann Mentzoni om i jubileumsskrift for Sion Neverdal 1930 – 1990.  I den tiden var det ikke vei mellom Neverdal og Eidbukt, så folk måtte gå langs fjæra eller bruke båt.  Det finnes lite skriftlig fra foreningens første tid, men Pauline Fondal var den første leder. Så fulgte Sjarlotte Neverdal frem til 1941, så overtok Margit Sandå. Hun ledet foreningen til 1989, da overtok Kåre Pettersen, som da var flyttet fra Glomfjord til Eidbukt.

Foreningen har hatt møtene sine hos medlemmene, og i dag har vi bare noen få medlemmer, så er noen interessert så må de melde fra. Programmet på foreningsmøtene har vært samling om Guds Ord og Bønnen, til oppbyggelse og styrke for den enkeltes trosliv.  Viktig har også vært opplesning fra misjonens blader.  For kunnskap om misjonen gir kjærlighet til misjonen.  Det startet jo i India med misjonærene Skrefsrud og Børresen i 1867.  En stor glede var det når misjonærene kom hjem og hadde med seg troende som var vunnet ved evangeliet. Slike besøk virket også til at flere fikk Guds kall og reiste ut som misjonær.

Vi tenker med stor takk til Gud på alle som har hatt sin gang i misjonsforeningen, og håper og ber om at Gud må gi nåde og frimodighet til å fortsette dette viktige arbeidet. Vi har ingen oversikt over hvor mye penger som er gitt til misjonsarbeidet, men i de siste 16 år er det gitt kr. 360411,50. Og her lyder kallet til å få flere med i tjenesten, for det haster.  Ta bare kontakt med undertegnede. Foreningen tilhører ellers Fore og Meløy menighet og skal være menighetens medarbeider til å etterleve misjonsbefalingen i Matt. 28,19-20: «Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet dere døper dem til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånds navn, og lærer dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.»

8149 Neverdal, Eidbukt januar 2013.                               

Kåre Pettersen.

Foreningsleder.

 

Powered by Cornerstone