Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2013 klipp>Gudstjeneste på Reipå bygdemuseum
Gudstjeneste på Reipå bygdemuseum
Søndag 28. juli 2013

Gudstjeneste på Reipå bygdemuseum

2013-10-11

Søndag 28.07.13. En varm og fin solskinnsdag med små tåkedotter i fjellene. Tunet utenfor muséet på Reipå var innbydende med bord og stoler omkranset av grønne trær, blomster og fuglesang. Akkurat en sånn fin dag som vi kan varme oss med utover vinteren. Gudstjeneste i det fri med himmelen som kirkehvelv og etter hvert samlet menigheten seg til en andaktsstund i vår herres egen kirke. Åpningssalmen kunne ikke ha passet bedre denne dagen:

Nå er det morgen, tåkene letter.
Fuglesang vekker livet på jord.
Takk, Gud, for sangen, dagen og lyset,
sannhetens kilde, som er ditt ord.

Skapelsens morgen, solen og vinden
stryker din nåde mykt mot mitt kinn.
Takk, Gud, for marken, skogen og gresset.
Nyfødt er jorden, dagen er min.

Jesus, du oppstod ren og forklaret,
langs våre stier har du din vei.
Vakker er jorden, mektig er håpet:
Alt skal fornyes herlig i deg.

I dagens tekst la presten vekt på siste vers i Efeserbrevets ka. 4: ”Vær gode mot hverandre, vis medfølelse og tilgi hverandre, slik Gud har tilgitt dere i Kristus”. Prest Simone Schiebold hadde en tankevekkende og engasjerende preken der hun tok utgangspunkt i et dikt hun hadde hatt siden hun var ung jente. Diktet omhandlet tilgivelse og den freden vi opplever når vi ber om tilgivelse – og får tilgivelse. Ragnhild Angel deltok med vakker sang og kantor Magne Hanssen spilte. At Magne Hanssen kan fylle kirkerommet med sin musikk har jeg ofte hørt, men at han maktet å fylle hele Reipå med sin musikk det hadde jeg ikke visst. Han høstet også stor applaus for sitt postludium.
Etter gudstjenesten hadde Kjellaug Mikkelborg og Ragnhild Jenssen ordnet med kaffe og nydelige hjemmebakte kaker. Jeg tror alle benyttet anledningen til en kaffepause og trivelig prat med venner og kjente.
Takk til dere alle som gjorde denne gudstjenesten til en god opplevelse en nydelig søndag i juli.

Gudveig Haugland